
תחומי התמחות
אבחון נוירולוגי
סימפטומים נוירולוגיים כמו כאבי ראש, חולשה, נימול, חוסר יציבות ותופעות חולפות אחרות מחייבים אבחון מקצועי. אבחון נוירולוגי מסייע בזיהוי מקור הבעיה ובקביעת הטיפול המתאים. במרפאה מתבצעות בדיקות מקיפות, כולל בדיקות הדמיה ואחרות, במטרה להגיע לאבחנה מדויקת ולהמליץ על טיפול הולם, במידת הצורך. תהליך אבחון יסודי חיוני לשם טיפול נכון ומניעת הידרדרות במצב הבריאותי.
שבץ מוחי
שבץ מוחי הוא מצב רפואי חמור הנגרם מהפרעה באספקת הדם למוח, כתוצאה מחסימה או דימום. בשנים האחרונות חלה התקדמות משמעותית בתחום המניעה והטיפול בשבץ. במרפאה מסופקים שירותים רחבים לטיפול בשבץ מוחי:
-
הערכת גורמי הסיכון האישיים וקבלת טיפול מונע מותאם
-
בדיקה כוללת למטופלים לאחר שבץ, והתאמת טיפול למנוע התקף חוזר.
-
טיפול תסמיני לשיקום ושיפור התפקוד לאחר שבץ
-
תמיכה וליווי לבני משפחה של חולים לאחר שבץ
-
מתן טיפול מקצועי ומניעה נכונה חיוניים להפחתת הסיכון לשבץ מוח ולשיקום מיטבי של החולים.


ירידה בזיכרון
ירידה בתפקודי הזיכרון היא תופעה נפוצה בגיל המבוגר, אשר עלולה לנבוע ממספר גורמים - החל מתהליכי הזדקנות טבעיים ועד למצבים רפואיים חמורים יותר כמו אלצהיימר או בעיות נוירולוגיות אחרות. לפיכך, חשוב לבצע אבחון מוקדם ומדויק כדי לקבוע את הסיבה ולהתאים טיפול מתאים, שכן לחלק ניכר מהמקרים קיים טיפול יעיל.
במרפאה מוצע תהליך מקיף למטופלים הסובלים מירידה בזיכרון:
-
אבחון מדויק באמצעות בדיקה קלינית, בדיקות הדמיה ומעבדה
-
התאמת טיפול תרופתי לשיפור הזיכרון והתמודדות עם בעיות נלוות.
-
מתן ליווי ותמיכה לבני המשפחה
גישה כוללת זו מאפשרת טיפול מיטבי ושיפור איכות החיים של המטופלים וסביבתם.
כאבי ראש
כאבי ראש הם תופעה נפוצה, אך לעתים עשויים להעיד על בעיה רפואית חמורה יותר. מעבר לכך, כאבי ראש עלולים לפגוע משמעותית באיכות החיים ובתפקוד היומיומי. החדשות הטובות הן שלמרבית סוגי כאבי הראש קיימים כיום טיפולים יעילים.
מומלץ לפנות לבדיקה רפואית במקרים הבאים:
-
כאב ראש חדש או שינוי באופי כאב ראש כרוני
-
פגיעה בתפקוד עקב כאבי ראש ממושכים או חריפים
-
חשש או דאגה כלשהי בנוגע לכאבי הראש
התייחסות רפואית מתאימה חיונית לזיהוי הגורם לכאבי הראש ולקבלת הטיפול המועיל ביותר לשיפור המצב ומניעת הידרדרות. אבחון וטיפול מוקדמים עשויים למנוע סבל מיותר ולאפשר איכות חיים טובה יותר.


פגיעה בחוט השדרה
פגיעות בחוט השדרה עלולות לנבוע ממגוון גורמים, כאשר לכל אחד מהם דרושה גישת טיפול ייחודית. תסמינים אפשריים כגון חולשה בגפיים, נימול, קשיים בהליכה, כאבי גב וצוואר, בעיות בתפקוד המיני ובשליטה על השתן, עשויים להעיד על פגיעה בחוט השדרה. במרפאה מתבצע תהליך אבחון מקיף על מנת לזהות את הגורם הספציפי לפגיעה. לאחר מכן, מותאם טיפול ממוקד המתייחס באופן ישיר לסיבה שאותרה. גישה זו של אבחנה מדויקת ומתן טיפול מכוון מאפשרת התמודדות יעילה עם בעיות חוט שדרה ממקורות שונים, תוך מזעור הסיכון להחמרה ולנזק בלתי הפיך. טיפול נכון ומותאם אישית לפגיעות בחוט השדרה חיוני על מנת להשיג שיפור מרבי בתפקוד ובאיכות החיים של המטופלים.
פרקינסון
מחלות המערבות הפרעות תנועה כמו רעד ואיטיות בתנועות, כגון פרקינסון וטרמור, דורשות התייחסות רפואית מקצועית. במרפאה מתבצע אבחון מקיף של הבעיה על מנת לזהות את המחלה הספציפית, ובהתאם לכך מותאם טיפול תרופתי, התערבות פיזיותרפיסטית או גישות טיפול אחרות על פי הצורך. לצד האבחון והטיפול הראשוניים, ניתן במרפאה מעקב ארוך טווח למטופלים במידת הנדרש, על מנת לוודא התאמת הטיפול באופן שוטף לשלבי ההתקדמות של המחלה ולאפשר איכות חיים משופרת. גישה כוללת זו של אבחון מדויק, טיפול מותאם אישית ומעקב רפואי רצוף, חיונית להתמודדות מיטבית עם הפרעות תנועה ולצמצום השלכותיהן על התפקוד והאיכות חיים של המטופלים.


חולשת שרירים ונימול
תסמינים של חולשת שרירים ונימול עלולים לנבוע ממגוון מצבים רפואיים כגון פגיעה עצבית (נוירופתיה), מחלת ניוון השרירים (ALS), מחלות שריר, טרשת נפוצה, הפרעות בחילוף חומרים ותופעות לוואי של תרופות שונות. במרפאה מתבצע תהליך אבחון כולל במטרה לאתר את הגורם הספציפי לבעיה, ולאחר מכן מותאם טיפול ממוקד לטיפול במקור התסמינים. בנוסף, ניתן טיפול תומך להקלה על תסמיני הנוירופתיה השונים, תוך שימת דגש על שמירה על איכות חיים גבוהה והחזרת התפקוד המרבי.
סחרחורות
סחרחורות הן תופעה נפוצה המפריעה באופן משמעותי לאיכות החיים. לתופעה זו עשויים להיות מקורות שונים כגון הפרעות באוזן הפנימית, שינויים בלחץ הדם בעמידה או ירידה בזרימת הדם למוח. חשוב לציין כי אבחון וטיפול נכונים מאפשרים במרבית המקרים פתרון הבעיה. במרפאה מתבצע תחילה אבחון קליני לאיתור מקור הסחרחורת, ולאחר מכן מותאם טיפול ייעודי. בחלק מהמקרים נדרשות בדיקות הדמיה משלימות לצורך אבחון סופי והתוויית טיפול מיטבי.


פרכוסים
התקפי פרכוסים או איבודי הכרה חוזרים עשויים להעיד על אפילפסיה, מצב המחייב אבחון מדויק וטיפול הולם. מטרות הטיפול הן השגת שליטה על ההתקפים והחזרה לאיכות חיים תקינה. לכן חשוב לפנות לבדיקה רפואית באופן מידי במקרה של אירועים חוזרים ובלתי מוסברים של איבודי הכרה או פרכוסים.